Det var gjort på ett ögonblick

Torsdag eftermiddag i slutet av juni, vi sitter fast i köer på Centralbron. Bilarna kryper fram, att man aldrig lär sig, det går ofta fortare med Tunnelbana i Stockholm. När vi äntligen kommer ner på Söder Mälarstrand släpper köerna och Mercedesen får mer fart, det känns plötsligt lite ljusare och den varma luften susar in genom takluckan och de nedvevade sidoruterna.

Vi beundrar utsikten längs med Söder Mälarstrand, det anrika Münchenbryggeriet, Pålsundet och de vackra träbåtarna. Vi tar oss vidare under Västerbron och svänger vänster upp på Bergsundsgatan.

Klockan 18.00 ska vi träffa dottern och titta på den nya lägenheten men vi är en halvtimme tidiga. Vem kunde tro det när vi satt fast på Centralbron?

Några gator bort ligger ett företag som servar och renoverar äldre bilar, kanske värt ett besök. Vi tar oss dit och knackar på, jag pratar med verkstadsägaren och efter en stund glider samtalet in på om någon bil är till salu. - Ja det finns en rostfri enägarbil här, den kan kanske passa er. Jag faller pladask, så charmig, ingen rost, den blir perfekt för Spoca att åka omkring i när vi är ute på fotojobb och besöker intressanta motormänniskor.

Klockan börjar närma sig 18.00 och plötsligt hör jag mig säga. - Jag köper den, jag kommer in i morgon och betalar.

Nu är det bråttom, vi har en tid att passa. Bilaffären var gjord på ett ögonblick och dagen efter fick säljaren sina pengar.

Vad köpte vi då? Vi får återkomma om det lite senare.

2015-08-06

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram