Spocapedia

Fuchs-fälgar

fuchs-fälgen

Fuchs-fälgen på en Porsche 911 SC 1983

Otto Fuchs KG, en tysk tillverkare av aluminiumprodukter, företaget grundades 1910. Porsche sökte 1962 en fälg till den kommande modellen 911. Viktigt var ett attraktivt utseende, låg vikt för mindre ofjädrad massa samt en bra komfort. Det blev Fuchsfälgen. Idag ett hett eftertraktad tillbehör till äldre Porsche 911.

I mitten av 1960- talet inleds ett sammarbete med Mercedes-Benz och Otto Fuchs tar fram Barock-fälgen. Det blev den första aluminiumfälgen som tillverkades i ett stort antal. Den gick att beställa till Mercedes W108, W109 och senare till W123.

Andra bilar som var utrustade med fälgar från Otto Fuchs var NSU Ro80, Opel Kadett GT/E, Audi quattro, BMW E24 628 CSI, Porsche 928.

Idag tillverkar Otto Fuchs KG fälgar till AC Schnitzer, Alfa Romeo, AMG, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, GM, Jaguar, Lamborghini, Mercedes, Mini, Porsche och VW. Även motorcyklar, lastbilar och flyg. Företaget utför även renovering av begagnade fälgar.

Mer information eller rättelse, om du har mer information, rättelse, foton eller annan information om Fuchs-fälgar. Skicka ett mejl till redaktionen@spoca.se så att vi kan lägga till det.

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Axelini Prau.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Spocapedia presenteras av

Idamex