Artiklar

Gärdesloppet - Prins Bertil Memorial 2010

Ett av årets bästa evenemang är nog Gärdesloppet - Prins Bertil Memorial och är det sen strålande solsken, då är dagen fulländad. Vi iakttog en grupp turister på en restaurang, de tjöt av glädje och utrop i solskenet när de såg alla veteranfordon rulla in på ängen framför restaurang Josefina. Det trodde inte att det var sant.

Det fotograferas mycket sådana här dagar och här nedan ska kompisarna plåtas framför den fina Jaguaren. 

Gärdesloppet körs i tre heat om tre varv per heat. Det skall köras på en idealtid om 250 sekunder per varv, snittfarten är 35,09 km/tim. Klasserna indelas i Vintage till och med 1930. Post Vintage till och med 1946 och Post War till och med 1960. Banan är 2.437 meter lång och körs i höger varv, underlaget är asfalt, grus och en skogsväg av hårt packad jord.

Ovan i bild Anders Åslund i 1934 Ford Special Racer.

Känner du till Kaiser-Frazer Corporation eller Kaiser Motors? Vi träffade en äldre gentleman som alltid har kört Kaiser och gärna berättade historien om Henry J Kaiser och hans fordon och företag.

En kul och givande dag och som alltid på Gärdesloppet - Prins Bertil Memorial så är alla positiva, öppna och delar gärna med sig av sina kunskaper.

Hälsningar Klas och Lasse

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram