Minnesinsamling

"Motorminnen 1900- talet " är Spocas största minnesinsamling någonsin.

Då många börjar bli till åren tycker vi det är viktigt att samla in motorminnen och berättelser innan de glöms bort. Vår motorhistoria är viktig och vi vill gärna dela med oss av den till kommande generationer.

Det finns mycket fakta bevarat om bilar, motorcyklar och båtar. Men hur var de att köra? Hur gick ditt första bilköp till? Hur var semesterresan? Hur gick det till på rallyt/racingbanan? Hur mycket tid tillbringade du i garaget? Hur var trafiken på den här tiden?

Projektet

Idag 2012-02-16 börjar projektet "Motorminnen" där vi samlar in berättelser, fotografier, kvitton, anteckningar, dagböcker, mm. för att kunna dokumentera 1900- talet. Materialet kommer att digitaliseras och katalogiseras för att sedan publiceras på Spoca. Det planeras även en utställning "Mina Motorminnen".

Anhöriga

Vi vänder oss även till dig som är anhörig till någon som var motorintresserad. Tillbringade han mycket tid i garaget? Var han borta på helgerna och tävlade? Var du delaktig i hans intresse? Vi är mycket intresserade av din berättelse.

Skicka in dina minnen

Skicka in dina minnen eller kontakta oss på redaktionen@spoca.se, telefon: 073-053 22 84, adress: Spoca AB, Box 1058, 181 21 Lidingö.

Bildmuseet

Titta gärna in i Spoca | Bildmuseet där finns 1000 bilder att njuta av. Du kan även bidra med mer fakta och fler bilder till museet.

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Axelini Prau.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex