Slussen, en intressant knutpunkt uppförd 1935 i funktionalistisk stil

En tidig lördagsmorgon 2011 blickar vi in i Gula gången och innanmätet till Slussen. Förfallet har pågått under en längre tid, betongen vittrar sönder och järnbalkarna är röda av rost. Efter en stund tar jag tag i det gamla rostfria räcket och kliver uppför trapporna, väl inne i gången slås vi av det vackert gula kaklet på väggarna. Troligtvis är det från 1935.

Vi går vidare, klotter, affischer och sprucket kakel möter oss. En intressant och spännande miljö, hjärnan triggas igång, det här måste vi föreviga. Kameran hämtas, tiden står stilla, ett smattrande ljud från kameran hörs och eftermiddagen börjar gå över mot kväll. Nöjda lämnar vi Slussen och enas om att platser som denna kan man inte hafsa igenom utan det får ta sin tid. Jag tittar ner på kameran, 467 bilder blev det.

I mitten av januari 2015 öppnar en nu utställning på Bildmuseet där vi bland annat kommer visa intressanta och spännande bilder från Slussen och Slussenområdet.

Slussen

Slussenområdet ligger mellan Gamla stan och Södermalm i Stockholm. På Södermalmssidan ligger Slussen där förfallet har satt in rejält och planerna på rivning och nybyggnation upprör många Stockholmare.

2014-12-09

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram