Vad vill du hänga upp på väggen?

Har redan hängt upp, fotot blev lite snett men glaset reflekterade annars. Det är den 6 augusti 1933 och första varvet på Sveriges första sommar Grand Prix för automobiler i Vram.

Nr 3 Eugen Björnstad i en Alfa har kört förbi Ekstrands lada som skymmer sikten i högerkurvan o Börje Dahlin i sin stora Mercedes med nr 1 har gått ner i diket med vänster bakhjul, slagit emot en vägtrumma, kastats upp på banan igen och hans färdmekaniker Erik Lafrenz kastades eller hoppade ur.

Olle Bennström nr 2 kanske körde på Lafrenz. Död. Bennström kolliderade med Dahlin, Forden la sig på sidan och kanade bort mot huset som senare kallades Grand Prix.

Bränslet i den 156 liter stora tanken har runnit ut på banan och antänts av en gnista. Huset har tagit fyr. Mercedesen och tre bilar till hamnade i trädgården till vänster om vägen.

Vad vill du hänga upp på väggen?

Sten Sundströms tavla

Pewe Widengren nr 12 bromsar in men blir påkörd av Louis Chiron nr 15 och båda tvingas bryta. De knuffar tillbaka båda bilarna upp mot Ekstrands lada – och det är detta som hänger på min vägg.

Jag brinner för Vramsloppet. 84 år sedan och på sitt sätt ett fiasko men det fanns och finns så mycket intressant information. Intressant är också 50-tals Porscharna, i synnerhet de som tävlades med.

Sten Sundström, Billesholm

Spocas Blogg

Spoca 2017-05-12

Sugen på trendig fotokonst och posters. Se tavloronline.eu

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram