Utflyktsmål - Premiärturen

Vår gamla Mercedes - Den är nu 21 år gammal och får endast tjänstgöra under sommarhalvåret. Jag parkerade den sent i höstas i ett garage tre våningar under mark ute på Lidingö.

Med ett nyladdat batteri startades Mercan upp för några veckor sedan, besiktning var bokad onsdagen 16 april. Det blev ett blankt papper och tänk, en bil går aldrig så bra som efter en lyckad besiktning.

Första färden, premiärturen blev i helgen. Färden gick mot Nalle Rönnlund i Husby Långhundra strax utanför Stockholm. I bilen låg skyltmaterialet till Comfort - Träffen och en provgjutning av nya ventilkåpan.

Har man åkt Renault Megane och VW golf hela vintern så uppskattas verkligen komforten i Mercedesen, bilen bara glider fram, det känns verkligen bra. Växellådan bytte vi i höstas, så spårvagnsljudet är nu borta.

Nalle är ute på tomten när jag kommer. Vi går igenom skyltmaterialet som får godkänt, ventilkåpan synas och Nalle letar fram en topp till Volvo B18, passformen ser bra ut men finishen måste förbättras. Puh, ännu mer jobb. Vi går in i garaget och Nalle visar runt och berättar om alla projekt, vilken energi den grabben har.

Efter en kopp Te och planering av träffen frågar Nalle, "ska vi ta en tur, jag vill gärna visa dig var vi kan ha Comfort - Träffen nästa år och sen ska vi besöka ett trevligt par som anordnar motorträffar varje torsdag under sommarhalvåret." Vi åker först bort till BlåWingen och knäpper några bilder, det saknas bildmaterial till hemsidan. Platsen för Comfort Racing - Träffen 25 maj.

Nifsta gård

Nu börja färden på slingriga grusvägar, vi passerar vackra gamla gårdar, solen skiner och den skira grönskan bländar oss, vilken dag. Mercedesen spinner som en katt, det är sådana här minnen som ska sparas till mörka och kalla vinterdagar. Nalle visar platsen för kommande bilträffar, ja den är helt perfekt och det går även att anordna bankörning här. Efter en stunds diskuterande kommer vi fram till att vi först ser hur träffen 25 maj fortlöper och om vi vill anordna fler träffar.

Vi vänder bilen, petar i ettan och åker vidare. Jag är helt bortkollrad, den ena vackra grusvägen efter den andra, i en kurva dyker plötsligt Nifsta gård upp, en stor vacker gård där man varje torsdag under sommarhalvåret anordnar motorträffar. Vi svänger ner på ängen och parkerar. Här är det full aktivitet, årets första träff är den 8 maj.

Nifsta gård

Så här ser det ut på torsdagarna under sommarhalvåret. Vi tackar för oss och åker tillbaka till Nalles hus och sedan börjar färden tillbaka mot Stockholm.

Det blev en rolig dag och en fin premiärtur med Mercedesen

2014-04-30, Klas Sjöberg

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram