Bildmuseet

Välkommen till Spocamuseet

Vår motorhistoria är spännande, det finns mycket intressant att berätta, vem minns inte sin första bil eller kanske mopeden med rocketstyre. Kul var även alla rally- och racingtävlingar som drog så många besökare under 1960- och 70- talet eller när dragracing kom till Sverige. Vi är nog många som minns när man fick springa ner till tobaksaffären och köpa Start & Speed och Illustrerad Motorsport.

Välkommen till Sveriges största Bildmuseum på nätet, åtta utställningar med 1200 bilder och korta berättelser.

Vår ambition är att personer, fordon, årtal och platser ska stämma. Men som alla nog förstår kan det vara svårt att minnas exakt efter så många år.

Skicka in bilder

Vi välkomnar alla att skicka in bilder och berättelser till Spoca, tänk på att du endast skickar in dina egna bilder (upphovsrätten till bilden). När du skickar in bilder till Spoca AB så tillåter du oss att använda bilderna digitalt eller i tryck. Vi förbehåller oss dock rätten att tacka nej till insänt material.

Skicka bilderna i rekommenderat kuvert så scannar vi in bilderna och skicka tillbaka dom till dig inom två veckor. Kontakta gärna Klas Sjöberg om du har några frågor redaktionen@spoca.se eller Spoca AB, Box 1058, 181 21 Lidingö.

Donera bilder

Vill du donera din bildsamling och därmed bevara den för framtiden så är vi tacksamma om du kontaktar oss.

Nästa generations tavlor

Designglädje

Snygga tavlor som sätter stilen i hem och kontor. Hitta din designglädje med vackra och trendiga motiv i fotokonsten.

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram