Bildmuseet

Välkommen till Spocamuseet

Vår motorhistoria är spännande, det finns mycket intressant att berätta, vem minns inte sin första bil eller kanske mopeden med rocketstyre. Kul var även alla rally- och racingtävlingar som drog så många besökare under 1960- och 70- talet eller när dragracing kom till Sverige. Vi är nog många som minns när man fick springa ner till tobaksaffären och köpa Start & Speed och Illustrerad Motorsport.

Välkommen till Sveriges största Bildmuseum på nätet, åtta utställningar med 1200 bilder och korta berättelser.

Vår ambition är att personer, fordon, årtal och platser ska stämma. Men som alla nog förstår kan det vara svårt att minnas exakt efter så många år.

Skicka in bilder

Vi välkomnar alla att skicka in bilder och berättelser till Spoca, tänk på att du endast skickar in dina egna bilder (upphovsrätten till bilden). När du skickar in bilder till Spoca AB så tillåter du oss att använda bilderna digitalt eller i tryck. Vi förbehåller oss dock rätten att tacka nej till insänt material.

Skicka bilderna i rekommenderat kuvert så scannar vi in bilderna och skicka tillbaka dom till dig inom två veckor. Kontakta gärna Klas Sjöberg om du har några frågor redaktionen@spoca.se eller 073-053 22 84. Spoca AB, Box 1058, 181 21 Lidingö.

Donera bilder

Vill du donera din bildsamling och därmed bevara den för framtiden så är vi tacksamma om du kontaktar oss på 073-053 22 84.