Artiklar

Premiärturen med Healeyn

Efter 30 års vila så är den gamla Healeyn ute i trafik igen. Spoca fick följa med på premiärturen som gick till till Classic Motors 40- årsjubileum. Det är alltid spännande att vara med första gången en nyrenoverad bil luftas på riktigt, fungerar allt, hur uppför den sig på vägen i högre farter, kommer något gå sönder, hur ser den ut på vägen?

Så här kanske det såg ut 1955? Vi förstår att Austin Healey 100 är en eftertraktad modell, den håller verkligen att titta på. 

Kul är att när vi kommer fram och kör in på det gamla flygfältet så ser vi att Austin Healey Club Sweden finns där med en monter. Austin Healey klubben som har ca 300 medlemmar var representerade med några nyfikna och kunniga personer. Det blev mycket snack och tittande.

Vi lämnar Hasse här, som du förstår så gick premiärturen perfekt, bilen går som ett skållat troll. Allting fungerar, inga problem. Hasse som har ett otal renoveringar och byggen bakom sig, är lite av ett proffs på att renovera bilar.

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram