Spocapedia

Bo "Gamen" Sandberg

Svensk Hot Rod byggare. En av pionjärerna, var med redan på 1960- talet. Bo Sandberg blev 55 år gammal.

Bo Gamen Sandberg

Intresset för djur och främst fåglar gav Bo smeknamnet "Gamen". Foto Sven Sandberg

Några av Bo Sandberg byggen: T-Hot "Purple Passion", Thunderbird 59:a "Surfing Bird". Volvo 142 med Ford Mustang fastbacktak, Jaguar E-type "Cold Cat", Trike med Porsche 1600 motor "Monsieur de Paris", Trike med Porsche 911 motor "Trans Am", Thunderbird 77:a.

Bo startade i början av 1960- talet Yankee Custom Parts. "Råd och tips om Hot Rods och Customs ges gratis av Sveriges enda firma som bygger Hot Rods och Customs". Här såldes även Metalflake, Pearl och Raderfälgar.

Bo Sandberg och Picko Troberg arrangerade Hot Rod Show i Ostermans Marmorhallar.

Bo Sandberg startar 1970 motortidningen Colorod.

I unga år lärde sig Bo lackera bilar på Ernst Nilsson. Bo berättade en gång för sin bror Sven - Det var inte alltid som vi orkade sätta upp en krockad bil i riktbänken, vi tog en kraftig kätting som fästes i bilen där skadan var och sedan runt en pelare i garaget. Full gas framåt. Kedjan sträcks och det blir tvärstopp. Efter några försök så hade bilen fått tillbaka sin ursprungliga form.

Mer information eller rättelse, om du har mer information, rättelse, foton eller annan information om Bo "Gamen" Sandberg. Skicka ett mejl till redaktionen@spoca.se så att vi kan lägga till det.

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Axelini Prau.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Spocapedia presenteras av

Idamex