Ett kul minne

Ett kul eller kanske bra minne från ungdomsåren, vem kommer ihåg det idag? Troligtvis några stycken i kompisgänget, men många känner nog igen sig. Men vem kommer ihåg det om 30 år? Ingen och där gick en bit motorhistoria till himlen.

Jag kommer ihåg det som i går när skärmarna till VW bubblan skulle monteras över de breda aluminiumfälgarna med racingdäck från Comfort Racing. 10 tum bak och 8,5 tum fram det kräver en rejäl breddning av skärmarna. Fyra stycken i glasfiber köptes in, de var redan breddade men det krävdes mer.

Vad gör man då? Jo sticksågen letas fram och skärmarna sågas upp längs med infästningen i bilen. Distansbitar i trä kapas till, i ändarna sågas spår upp så att skärmbitarna kan skjutas in i hålen. Sedan plastas allt igen och träbitarna plockas den. Spackel från Plastic Padding, pansarfil för att forma ytan och många, många helger fick tillbringas i garaget ute i Djursholm.

Låter det oseriöst? Vi får inte glömma att det var under det glada 1970- talet, allt var möjligt eller som Hasse brukar säga "Det var lite himpa vimpa på den tiden".

Se även Bilbyggarentusiaster och trender - 1

Det fanns en dröm och vision att skapa Sveriges häftigaste Folka och Hot Rod Show i Marmorhallarna var målet för att visa upp skapelsen på. Det blev inga priser men däremot otroligt mycket uppmärksamhet från nyfikna besökare.

2014-11-13

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Axelini Prau.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex