Ett kul minne

Ett kul eller kanske bra minne från ungdomsåren, vem kommer ihåg det idag? Troligtvis några stycken i kompisgänget, men många känner nog igen sig. Men vem kommer ihåg det om 30 år? Ingen och där gick en bit motorhistoria till himlen.

Jag kommer ihåg det som i går när skärmarna till VW bubblan skulle monteras över de breda aluminiumfälgarna med racingdäck från Comfort Racing. 10 tum bak och 8,5 tum fram det kräver en rejäl breddning av skärmarna. Fyra stycken i glasfiber köptes in, de var redan breddade men det krävdes mer.

Vad gör man då? Jo sticksågen letas fram och skärmarna sågas upp längs med infästningen i bilen. Distansbitar i trä kapas till, i ändarna sågas spår upp så att skärmbitarna kan skjutas in i hålen. Sedan plastas allt igen och träbitarna plockas den. Spackel från Plastic Padding, pansarfil för att forma ytan och många, många helger fick tillbringas i garaget ute i Djursholm.

Låter det oseriöst? Vi får inte glömma att det var under det glada 1970- talet, allt var möjligt eller som Hasse brukar säga "Det var lite himpa vimpa på den tiden".

Se även Bilbyggarentusiaster och trender - 1

Det fanns en dröm och vision att skapa Sveriges häftigaste Folka och Hot Rod Show i Marmorhallarna var målet för att visa upp skapelsen på. Det blev inga priser men däremot otroligt mycket uppmärksamhet från nyfikna besökare.

2014-11-13

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram