Artiklar

Third European Healey meeting in Sweden 2008

Det var ca 250 Austin Healey bilar, tillverkade mellan 1952 och 1967 som visades upp i Halmstad under en av sommarens varmaste veckor. Arton nationaliteter fanns representerade på The Third European Healey Meeting 2008.

Långväga gäster

Efter åtta veckor på containerfartyg från Australien anlände Greg Nichols Austin Healey till Antwerpen och därifrån körde Greg och hans fru vidare till Sverige.

Digert program

På söndagen var det incheckning och officiell öppningsceremoni på Hotel Tylösand. Måndagen började med Concours d Elégance vid Norre Katts park i Halmstad med prisutdelning på eftermiddagen. Koordinator var Austin Healey Club U.K.

Tisdagen ägnades åt landsvägskörning genom Småland till Kosta Boda glasbruk. Dagens Koordinator var Norska Austin Healey ägare. På onsdagen var det Sprite festival i Laholm med Healey Boat Show på floden Lagan. Koordinator var AHC Nederländerna. Track and Race Day. På torsdagen var det äntligen Austin Healey racing på Falkenbergs Motorbana. Racen kördes i tre klasser: Klass1: Big Healeys, klass2: sprites, klass3: Vintage Show - bilar med historiskt intresse som ex-works cars och 100S.

Det första Europeiska Healey mötet hölls i Luxemburg 1999 och det andra i St. Moritz 2004. När nu Sverige visade upp sin bästa sida och det perfekta arrangemanget från Austin Healey klubben så blir det nog svårt att överträffa detta för kommande arrangörer.

En vacker Austin Healey Sprite MK2 med två glada deltagare i.

Det var svårt att slita sej från stranden men finns det något vackrare än en Austin Healey 100? Se nedan! AH Spares från England visade upp sitt omfattande sortiment med det mesta till Healeybilarna. Anders Schildt som hade otur med sin nybyggda Healey i Falkenberg är i år sponsrad av AH Spares.

Det blev succé Med 250 Austin Healeys och runt 500 personer från 18 länder varav 27 bilar från Australien, så var det här en mycket lyckad träff! Lägg därtill det fina vädret.

Vår vän Bill från florida som nu är pensionär och njuter av livet berättar här för Lars Falk om sin Healey Innocenti och övriga bilar han har hemma i Florida.

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram