Morgan Threewheeler är tillbaka

Morgan börjar tillverka 3-hjulingen igen

Framgången för Morgan började med tillverkningen av 3-hjulingen, en ikon. Den enkla konstruktionen av Harry Morgan blev en av de mest lyckade lättviktsbilarna som tillverkades under första halvan av 1900- talet. Accelerationssnabb och bensinsnål var några fördelar, på racerbanorna blev det segrar i bland annat Franska Grand Prix 1913.

Efter ett uppehåll på 58 år har Morgan nu beslutat att ta upp produktionen av den beryktade Threewheeler modellen, tillverkningen börjar under 2011.

Fakta

Den nya 2011 Morgan Threewheeler är en blandning av modern teknologi och klassisk design. Motorn är en amerikansk S&S Wedge v-twin på 1950 cc, effekt 115 hk och ett vrid utan like. Rörram, aluminiumkaross och läderklädsel omger förare och passagerare. Ja nog lär det gå undan eller som någon sa "som i den gamla Threewheelern blir full farts-körning en när-döden-upplevelse".

Den kommer att registreras som motorcykel och de första kommer till Sverige nu i september 2011. Minst 11 beställare och två handlare väntar på sina leksaker.

Denna Morgan fotade vi under Goodwood Revival dagarna 2006. Visst är den vacker.

Morgan tillverkade mellan 1909 och 1953 ca 30.000 Morgan Threewheelers. Tillverkningen var i Malvern men många Threewheelers tillverkades även under licens i Frankrike av Darmont Morgan.

Spoca.se 2010-11-19

Uppdaterad 2011-09-06

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram