Min pappas fina Audi 1936

Audi Cabrioleten var framhjulsdriven, lackerad i ljusgrå färg och blå läderklädsel.

Bilden visar min pappas fina Audi 1936 parkerad utanför min mors föräldrahem i Nordhausen/Tyskland 1938. Personerna är min mormor med det fina namnet Auguste Leidenfrost, mor till Charlotte, Else och Grete. Else med döttrarna Ulla och Lisa. Men nu till det mest intressanta.

Audi Cabrioleten var framhjulsdriven. Ljusgrå färg och blå läderklädsel. Säkert väldigt vacker. I baksätet, bredvid min mamma Grete, skymtar min bror Axel 4 år strax ovanför vänster bakhjul. Men det som inte syns är jag, Michael. Jag ligger i en barnvagnsinsats som placerats framför min mor genom att pappa tagit bort höger framsäte. På så sätt hade mor Grete bra koll på mig. Tittar man på personernas ansikten så syns det att alla kollar in mig.

Kriget kommer

Några år senare hade kriget nått till Nordhausen som smulades sönder av de allierade. All släkt på bild klarade sig. De hade gått ner i skyddsrummet i källaren när ett antal bomber träffade huset som rasade ihop över källarvalvet. Mina släktingar lyckades gräva sig ut efter några dagar. Det här var annars ett vanligt sätt att bli levande begravd.

Berättat av Michael Henze 2012-04-12

En annan historia

Har du något kul/intressant minne? Skriv ner några rader och skicka det till oss, redaktionen@spoca.se

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram