BILDEN

Stockholm i april 2006

Rusch

Rusch-mopeden tillverkades från 1952 och in på 1970-talet av bröderna Sven och Erik Östholm i deras verkstad på Klara Norra Kyrkogata 21 i Stockholm. Bröderna använde sina erfarenheter som tävlingsförare på motorcykel och motorcykelkonstruktörer när de byggde mopeder.

1956 kom Rusch Sport, se ovan. Bilden tog vi på en utställning i april 2006.

Många år tidigare. Ett sommarlov när man är femton år gammal, ni vet de där loven som var oändligt långa. Vi är på familjens sommarställe. Helt plötsligt kommer grannen farande på en svart Rusch Sport. Snacka om tuff moped, den såg ut som en motorcykel! Tuff ram, kromad tank, högt styre och sen gick den fortare än alla andra mopeder.

Rusch Sport fanns i svart, blå eller vinröd nyans. Den tillverkades mellan 1952 och 1977, cirka 1500st blev det. Ett fåtal finns kvar och om någon kommer ut till försäljning så är priset mycket högt.

Rusch Sport, alla grabbar och tjejers drömmoped under 1960- och 70- talet. Kanske någon av våra kunniga och intresserade läsare har bild eller minnen från Rusch mopederna och bröderna Östholm. redaktionen@spoca.se

2015-06-05

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Axelini Prau.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex