Artiklar

Lasses Duett P210- 1966

Lasse som driver företaget Falk Media AB med varumärket Ageradirekt har nog den tuffaste firmabilen i Stockholm, en Volvo duett från 1966.

Frihamnen i Stockholm

Djurgården i Stockholm

Lasse berättar att han köpte sin Duett 1973 ute på Försvarets Överskottslager. Bilen är en Televerkare från början och då lackerad i orange. Duetten var i bra skick och Lasse kommer ihåg att han betalade 4500 kronor.

PV 445 och P210 tillverkades från 1949 till 1969 i utförande: Leveranschassi, skåpvagn, herrgårdsvagn och personherrgårdsvagn. Lasses bil som är en skåpvagn tillverkades 1966 i 7150 ex och har en B18 motor på 75 SAE hk. Nytt för året var nya bakre stänkskydd utan "järnmärket".

Biskopsudden i Stockholm

Lars har brukat sin bil flitigt under alla år och under en period efter militärtjänsten for han runt i Sverige och sålde träskor till butiker, det stora skåpet var perfekt som lager. Även en Volvo kan slitas ner och rosta så Lasse har nu renoverat och lackerat om Duetten i nuvarande färg. Idag används bilen som reklampelare för företaget.

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram