På spaning efter raggarfiket Cupido

Raggar fiket Cupido

Fredag eftermiddag, nu börjar jakten på raggarfiket Cupido som låg på Roslagsgatan i Stockholm. Det var här Road Devils höll till under 1960- och 70- talet. Jag har ett bestående minne av att Bo "Gamen" Sandberg kommer åkandes på bakhjulen på sin Trike "Monsieur de Paris" och parkerar utanför Kupan, kanske såg jag det från klassrummet i Norra Real där jag gick teknisk linje på gymnasiet de första åren av 1970- talet.

Det har länge legat och gnagt var låg raggarfiket Cupido, hur ser lokalerna ut idag, när stängde kaféet, eller finns det kvar? Det vi vet är att Cupido låg på Roslagsgatan och skyltfönstret var svängt i en snygg radie mot dörren. Så det är bara att dra på sig gympadojorna och traska hela gatan fram, men vi startar från Norra Real hållet.

Raggar fiket Cupido

Foto från Dahlbergs bilskola

Vilket visar sig vara ett klokt beslut, plötsligt dyker Dahlbergs bilskola upp, företaget etablerades i dessa lokaler 1928, men något raggarfik har flickan i receptionen inte hört talas om. Vi går vidare och strax skymtar några svängda fönster, och visst vi har hittat fram, men vilken dörr var det? En gammal tidning plockas fram och vi konstaterar att det är lokalen längst bort, där dörren står öppen.

Raggar fiket Cupido

I dag är lokalen större, tre lokaler har blivit en. Nu pågår en ombyggnad men jag får komma in och titta. det är något visst med att stå här, tänk om väggarna kunde tala, så mycket som har diskuterats och planerats här. Raggarna och Road Devils skapade stora rubriker i tidningarna under 1950- och 60- talet.

Vi tackar för titten och drar vidare mot Surbrunnsgatan där Comfort Racing startade sin första riktiga butik. Men det är en annan historia som vi får återkomma till någon annan gång.

2015-08-17

Mer information eller rättelse, om du har mer information, rättelse, foton eller annan information om Cupido. Skicka ett mejl till redaktionen@spoca.se så att vi kan lägga till det.

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram