Mercedes projektet

Mercedesen trasig igen och vi upptäcker att mössen har härjat fritt i bilen.

När vi hämtade firmabilen, en Mercedes 200 TE från 1993, hos Olle på MBZ Classic Service på Lidingö, var alla felen åtgärdade och bilen var dessutom nybesiktigad. Mercedesen hade stått i så många år, läs artikel, så Olle förmanade oss att använda bilen mycket.

Tyvärr blev det inte så, vilket nog berodde på att tiden inte ville räcka till och vi var nog lite rädda att bli stående längs med vägen någonstans. Dessutom upptäcker jag att en av hydraulslangarna börjar läcka olja, slangen är helt slut, oljan fuktar igenom överallt. Några veckor senare när vi ska montera den nya slangen så vägrar bilen att starta. Det blir en ny bogsering till MBZ Classic Service och här upptäcks att mössen har härjat i bilen. Vilket tyvärr är ganska vanligt när bilar står uppställda så här länge.

Ett mödosamt arbete börjar med att riva ut delar av inredningen och följa alla elkablar för att se om mössen har skadat några. Lyckligtvis är kablarna hela och felet sitter i tändmodulen där några av stiften i kontaktstycket har ärgat sönder. En begagnad tändmodul införskaffas och nu fungerar bilen igen. När vi åker från verkstan klingar Olles visdomsord "den här bilen visar sitt missnöje när den inte används".

Vi tar fasta på olles kloka ord och kör nu bilen varje dag, den gick lite skruttit i början men efter några mil börjar allt kännas bra. Dessutom saneras bilen från muslortar och annat skräp. Vi hittar gamla kvitton från 2005, intressant läsning. Nya nummerskyltar i aluminium beställs och bilen tvättas noggrant.

Vilken kvalité

Nu har vi kört 150 problemfria mil och njutit av Mercedes kvalitén, man åker riktigt bra och komforten är superb. Det känns som att ljudet från växellådan har avtagit något, så framtiden får utvisa vad vi gör åt det. Men säkert är att till våren åker det på två nya originalskärmar fram. Läs mer.

Spoca 2012-10-09

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram