Mercedes projektet

Vi kunde inte bestämma oss, på gården står sen några år tillbaka en Mercedes 200TE från 1993. Den har körförbud, bensintanken läcker, växellådan låter som en spårvagn och rosten kommer krypande i framskärmarna.

Det är ju ingen veteranbil, knapp tjugo år gammal, men vi gillar modellen. Samtidigt saknar vi en bil att köra delar i, så vad ska vi göra?

Vi måste ta ett beslut

Av en händelse kommer jag i kontakt med Olof Ekbohm på MBZ Classic Service på Lidingö. Företaget har specialiserat sig på Mercedes-Benz bilar tillverkade efter 1945, vi bestämmer oss för att bogsera dit bilen för inspektion. Olof går igenom bilen. Bensintanken, längsgående bromsröret och röret för nivåregleringen behöver bytas. Vi byter även alla oljor, säkringar och bromsarna motioneras upp. Vi bestämmer även att första målet är att få igång bilen och sedan besiktiga den.

Första provturen slutar abrupt med att höger spindelled går av och framhjulet viker sig. Bergaren får komma och släpa tillbaka bilen till bilverkstaden. Höger framskärm blir även skadad men den har vi tänkt byta senare.

Fina minnen

Det är något väldigt speciellt med äldre bilar. Mercedesen kostade ny 300.000 kronor och jag gav 125.000 när den var sju år gammal. Jag var så glad över den här bilen och vi gjorde många fina semesterresor i Sverige med den. Det kanske inte är ekonomiskt försvarbart att göra i ordning Mercedesen, men allt handlar inte om pengar, utan kanske mer om att bevara en fin bil som familjen har så många minnen kring.

Mercedesen får nu göra tjänst som firmabil på Spoca och vi kommer att lyfta bilen till ett fint originalskick.

Läs även Mercedes projektet - 2

Spoca 2012-03-28

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram