Duetten som vägrar starta

Lasse "Falken" har ägt sin Volvo Duett sedan 1973, den har alltid fungerat utan problem, men nu har något hänt med bilen.

Allting började samma dag som bilen skulle besiktigas, den ville inte starta, den bara vägrade, det var som att den ville säga något, usch vad jobbigt. Så bilen blev kvar i garaget hela den sommaren.

Våren 2012

Vi är nu inne i mitten av april, det är kallt ute, sommaren vill inte komma. Vi sitter några stycken och fikar på Vivels konditori ute på Lidingö. Efter en stund frågar Lasse, vad tror du det kan vara för något fel på Duetten? Diskussionen går fram och tillbaka och samtalet rinner ut i sanden.

Spocas expert

Framåt kvällen ringer jag Lasse och Spocas expert Hasse "Comfort Racing" Nyström, vi bestämmer att träffas dagen därpå klockan 11.00. Nu ska bilen lagas, inte en sommar till utan Duetten.

Tre entusiastiska kompisar träffas på förmiddagen och bilen rullas fram från sitt ide. Efter en stund konstaterar Hasse att det är hål i fördelarlocket, ingen gnista på tändstiften och bensinen kommer ej fram, vilket nog beror på att bensinpumpen suger in luft från Bahco värmaren.

Vi kommer inte längre, en inköpslista skrivs ner på nya delar och Lasse ska ringa när de har kommit hem.

Spoca 2012-04-26

En annan historia

Har du något kul/intressant minne? Skriv ner några rader och skicka det till oss, redaktionen@spoca.se

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Snygga tavlor.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex

START

BILDMUSEET

1200 unika och intressanta bilder som dokumenterar vår motorhistoria

In english

Now 135 pictures in the museum

WEBBUTIKEN

Snygga svartvita posters, prints och tavlor online

ARTIKLAR

Fotografi, vintage och motorsport

Följ oss i sociala medier

Spoca edition vackra tavlor online, webshop där fotokonst med vintagemotiv skiftar från racing till spännande design, ljus och arkitektur. Om du älskar att dekorera hem, arbetsplatser eller offentligmiljö så finner du inspiration här.

Facebook Spoca vintage

Facebook Spoca edition

Facebook Comfort Racing

Instagram