En sann bilentusiast

Bilden är tagen i början av 1960- talet. Närmare bestämt på Alvägen i Sollentuna. På den här tiden kostade en begagnad amerikanare endast 500 kronor. Ägare är Ronny Eriksson och Ford 53:an står på föräldrarnas villatomt. Ronny är med i Klubb 1000 som var en raggarklubb i Stockholm. Man åkte ofta till Kungsgatan, Sveavägen eller "Morsans" fik i Näsby Park.

Vi får nog beundra entusiasmen och det stora motorintresset. Mitt i vintern, massor med snö och kyla. Nu ska bilen renoveras. Inget var svårt på den tiden berättar Ronny.

En sann bilentusiast

Att skruva med bilen i ett garage, det var inget att tänka på, Ronny fick hålla till på föräldrarnas uppfart till huset. Motorn byts ut mot en friskare och bilen maskeras med tidningspapper för att senare lackeras om. Ronny har fått upp motorställningen med vinchblock, osäkert är om det är den gamla motorn som är på väg upp eller den nya som sänks ner. Notera stålspettet som lutar mot stötfångaren.

Så här kunde det gå till på 1960- talet, helt galet. Jag kommer ihåg när vi bogserade hem Ford 39:an från Hornstull. Säljaren upplyser om att det finns inga bromsar! Fungerar handbromsen? Ja säger säljaren! Men då är det inga problem.

Taggar:

Ronny Eriksson

Bildmuseet, Motorminnen och fordonen, vägg 3

Bildmuseet, Motorminnen och fordonen, vägg 4

Bildmuseet, Motorminnen och fordonen, vägg 5

Bildmuseet, Motorminnen och fordonen, vägg 6

Krom Victorian på raggarrundan

2015-02-26

Andra har även läst

BILDMUSEET - Bilbyggarentusiasterna.

WEBBUTIKEN - Axelini Prau.

1980- TALET- Högkonjukturen sätter fart på Sverige.

Artiklar presenteras av

Idamex